هفت سال ناکامی، دستاورد بمب و انقلاب در نقل و انتقالات!

به گزارش خبرنگار اصفهان ورزش، سپاهان اصفهان ازجمله تیم های لیگبرتری است که با افتخار آفرینی های دهه هشتاد موفق به خارج کردن فوتبال ایران از حالت دو قطبی شد.
اگرچه طلایی پوشان همچنان جز تیمهای مدعی هر فصل به شمار میروند و به لحاظ زیر ساخت فراتر از سایر باشگاه های لیگ برتر عمل کرده اند اما به نظر میرسد تدابیر مدیریتی این باشگاه فقط تا مرز مدعی بودن جلو رفته و در نتیجهگیری، نتیجه مطلوبی که باب میل طرفداران باشد، نداشته است.
هر چند طلایی پوشان در چند فصل گذشته با برنامهای راهبردی موفق شده اند نبض بازار نقل و انتقالات را در دست بگیرند اما نکته جالب توجه این است که این نقل و انتقالات پر سروصدا نتیجه جز ناکامی نداشته است و امروز قصد داریم عملکرد مدیران این تیم در نقل و انتقالات هفت فصل اخیری که با جام همراه نبود را بررسی کنیم:
فصل 94_95؛ خداحافظی با روزهای خوش
سپاهان اصفهان دراین فصل با سرمربیگری قاسم زاغینژاد و مدیریت اصغر باقریان مسیر خود برای کسب ناکامی را آغاز کرد.
طلایی پوشان درلیگ برتر پانزدهم با کسب 38 امتیاز از 28 بازی برگزار شده عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشتند و این نتایج در حالی رقم خورد که سپاهان در فصل نقل و انتقالات دست به خرید تنها دو مهره در خط هافبک و مدافع زده بود و تقریبا دوبرابر ورودیهایش،خروجی تاثیر گذار داشت.
جدایی احسان حاج صفی،محمد حسین مرادمند،جواهیر سوکای و امیر حسین کریمی خبراز شروع فصل جنجالی با سو مدیریت میداد.
سپاهان دراین فصل از رقابت ها تا هفته یازدهم اجازه کار به زاغینژاد داد و پس از آن به جای اصلاح تدابیر مدیریتی دست به تغییر سرمربی زد تا ایگور اشتیماتس مربی جنجالی،هدایت این تیم را به عهده بگیرد؛ نکته قابل توجه این است که اصغر باقریان، مدیر وقت سپاهان به جای تلاش برای حل مشکلات درون تیمی در هفته بیست و هفتم با برکناری استیماتس و جایگزینی حسین فرکی توانست فصل را با جایگاه یازدهم به پایان برساند.
در لیگ پانزدهم جدایی مهره های اثر گذار،سو مدیریت به بهانه انقلاب ، تغیر مداوم کادرفنی، وحواشی بسیار زیاد از بازیکنسالاری تا خداحافظی ناگهانی محرم نویدکیا،سپاهان را تا مرز سقوط کشاند.
طلایی پوشان در جام حذفی نیز در مرحله نیمهنهایی دستشان از جام کوتاه ماند تا پس از یک دهه افتخار وارد روزهای تاریک شوند.
فصل 95_96؛ با کرانچار دوباره اوج میگیریم
در این فصل از رقابتها سپاهان با هدایت زلاتکو کرانچار و مدیریت طاهری، پیش از آغاز فصل جدید دست به خانه تکانی زدند و برخلاف فصل گذشته تقریبا تمام مهرههای ترکیب اصلی خودرا از دست دادند اما در مقابل باخرید مهرههای تاثیر گذار موفق به پر کردن این خلع شدند.
خرید احسان حاج صفی،جلال علی محمدی،موسی کولیبالی،شجاع خلیل زاده،طالب ریکانی،مهرداد محمدی و محمود قائد رحمتی نشان میداد زلاتکو کرانچاربا هدف کسب جام راهی سپاهان شده است و طاهری نیز مخالفتی برای هزینه کردن ندارد. در مجموع عملکرد سپاهان در زمان کرانچار را میتوان مطلوب در نظر گرفت چرا که تا پیش از هفته بیست و پنجم هدایت سپاهان بر عهده عبدالله ویسی بود و این سرمربی با نتایج ضعیف مدیران سپاهان را به فکر تغییر سرمربی انداخت. در نهایت کرانچار در 5 بازی موفق شد سپاهان را به جایگاه پنجم برساند و فصل را با تلخ کامی سال گذشته به پایان نرساند.
سپاهان درلیگ شانزدهم با ازدست دادن سیزده بازیکن از هم فرو پاشیده به نظر میرسید اما جایگزین های مناسب سبب شد تا کرانچار سپاهان را پایین جدول نجات دهد.
فصل 96_97؛ با شعار قهرمانی پیش به سوی سقوط
دراین فصل از رقابت ها سپاهان با هدایت کرانچار و مدیریت طاهری با شعار کسب عنوان قهرمانی آماده برگزاری لیگ هفدهم شد اما انتخابهای نابجا و تصمیمات اشتباه دست اندرکاران این باشگاه از سپاهان تیم معمولی ساخته بود که نه حاضر به هزینه کردن بوده و تا مدتها نیز حتی تکلیف مدیریت این باشگاه مشخص نبود.
سپاهان دراین فصل علیرغم اینکه بازیکنان بومی،جوان و باتجربه را در اختیار داشت اما به دلیل حواشی مدیریتی و باز هم تغییرات بسیار زیاد در کادر فنی با کسب 29 امتیاز از 30 بازی برگزار شده در جایگاه چهاردهم جدول قرار گرفت و تا مرز سقوط پیش رفت.
عملکرد فوق ضعیف سپاهان در نقل و انتقالات این فصل و انتخابهای بدون برنامه مدیران این باشگاه سبب شد تا طلاییپوشان ضعیف ترین نتیجه خود در ادوار لیگ برتر را به ثبت برسانند.
فصل 97_98؛ با ژنرال دوباره جام میگیریم
در این فصل از رقابت ها سپاهان با هدایت امیر قلعهنویی و مدیریت مسعود تابش عملکرد بینظیری در بخش مدیریت از خود به نمایش گذاشت.
حمایت مسعود تابش از خریدهای کادر فنی و دخالت نکردن در امور سرمربی سبب شد تا لیستی دلخواه امیر قلعه نویی بسته شود.
شروع طوفانی سپاهان در لیگ بیستم هواداران را به کسب جام امیدوار کرد اما لغزش شاگردان قلعهنویی در برخی بازیها سبب شد تا در نهایت لیگ هجدم برای سپاهان با نایبقهرمانی و حذف از جام حذفی به پایان برسد.
دراین مقطع خرید بازیکنانی همچون کیروش استنلی ، عزت پورقاز،گولسیانی، سعید آقایی و سجاد شهباز زاده نشان میداد امیر قلعه نویی برای تقویت تمام خطوط برنامه دارد و مدیریت باشگاه نیز از تصمیمات او حمایت خواهد کرد.
کسب نایب قهرمانی با ژنرال نوید روزهای خوش برای سپاهان بود اما طولی نکشید که دوباره ناکامی ها و انتظار ها برای سپاهان آغاز شود.
فصل98_99؛ از دست دادن جام با هایجک و بمب
در لیگ نوزدهم سپاهان با امیر قلعه نویی به کار خودش ادامه داد تانتایج درخشان فصل گذشته را این بار برای جام قهرمانی آغاز کند.اما برخلاف فصول گذشته اینبار عملکرد بی نظر مدیریت با تصمیمات اشتباه کادر فنی راه به جایی نبرد.
مسعود تابش تمام لیست ورودی امیر قلعه نویی در ابتدای فصل را خریداری کرد و به اصطلاح موفق به ترکاندن بمب های نقل و انتقالاتی شد که خرید محمد رضا حسینی و هایجک دانیال اسماعیلی فر نمونه بارز آن بود.
نیامدن به زمین بازی برای جدال با پرسپولیس و جنجالهای بسیار زیاد جناب سرمربی کنار زمین و نداشتن تاکتیک سبب شد تا سپاهان فصل را با جایگاه پنجم به پایان برساند.
قلعه نویی دراین فصل با دردست داشتن بهترین امکانات و بازیکنان دستش از جام کوتاه ماند تا ثابت کند مدیریت صحیح به تنهایی برای کسب جام کافی نیست.
فصل00_99؛ ساکت و محرم برای دگرگونی آمدند
در لیگ بیستم پس از برکنار امیر قلعه نویی،مسعود تابش از سمت خود استعفا داد تا محرم نوید کیا در قامت سرمربی و با مدیریت محمدرضا ساکت، سکان هدایت سپاهان را به عهده بگیرد.
محرم نویدکیا اعتقاد چندانی به جذب بازیکن نداشت و هدف اصلی او حفظ شاکله اصلی تیم بود که تا حدودی جواب هم داد.
محرم نوید کیا با حمایت محمدرضا ساکت و امکانات بینظیر باشگاه تا مرز قهرمانی جلو رفت و با اختلاف دو امتیاز بار دیگر ناکام در کسب جام ماند اما ارائه بازی روان و اروپایی از این تیم هواداران را دلخوش به قهرمانی در لیگ 21 میکرد اما این اتفاق با محر هم رخ نداد.
سپاهان این فصل را با نایب قهرمانی لیگ برتر و حذف در جام حذفی به پایان رساند اما عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته بود که هماهنگی کادر فنی و کادر مدیریت و از طرفی دوری از حواشی یکی از دلایل آن بود.
فصل 00_01؛ تکرار تاریخ با لج و لجبازی
محرم نویدکیا در لیگ بیست و یکم بیش از اندازه به بازیکنان حاضر در تیم اعتماد داشت و همین امر سبب شد دست به خرید مهره نزند و در فصل نقل و انتقالات تنها به جایگزینی بازیکنان خروجی بسنده کند.
معاوضه شهریار مغانلو با محمد محبی و خرید کریستوفر کنت و رشید مظاهری به جای پیام نیازمند و فرشاد احمدزاده و جایگزینی مسعود ریگی به جای مهدی کیانی، خبراز نقل و انتقالات طوفانی و به طبع یک ترکیب کهکشانی را میداد اما طلاییپوشان دراین فصل نیز موفق به کسب جام نشدند و رقابت ها را با حذف از جام حذفی و جایگاه سوم به پایان رساندند.
آرامش بیش از اندازه سپاهان دراین فصل و از طرفی لج و لجبازی برای خرید بازیکن در شرایطی که مدیریت هدفی جز حمایت کادر فنی نداشت سبب شد تا نویدکیا موفق به کسب جام نشود.
به گزارش اصفهان ورزش، لیگ بیست و دوم هنوز آغاز نشده است و سپاهان در این فصل با هدایت ژوزه مورایس آماده رقابت میشود و تا اینجای فصل تقریبا مهرههای تاثیر گذار خود را ازدست داده است. هواداران سپاهان امیدوارند که ساکت جایگزین های مناسبی برای مهرههای جدا شده خود پیدا کند. شاید بتوان از این زاویه نیز نگاه کرد که این خانه تکانی میتواند فضا جدید و بدون اندیشه ناکامی را برای طلایی پوشان فراهم کند.
ژوزه مورایس نیز که اعتقاد به خرید بازیکن خارجی سطح اول دارد و مربی پر آوازهای محسوب میشود، با کنترل فضای متشنج پیش فصل لیگ ایران امیدوار است نوید یک فصل خوب و شاید همراه با قهرمانی را برای دیار نصفجهان میدهد.